Na een fijne zomer is de herfst weer aangebroken! Houd jij ook van kamperen in de herfst? In deze blog delen we de Bo-Camp herfst essentials.

Waarom herfst kamperen?

Ondanks dat het in de herfst kouder en donkerder is, kent kamperen in de herfst zeker voordelen:

  1. Goedkoper: kamperen in de herfst is vaak stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. Vele natuurkampeerterreinen hanteren lagere tarieven in het laagseizoen. Ideaal, soms lopen de kosten behoorlijk op in de zomer
  2. Wild spotten: de kans is groter om wild te spotten in de natuur dan in de zomer. In de herfst- en wintermaanden is het over het algemeen wat rustiger in de natuur. Wellicht kom je wel een roofvogel, schotse hooglander of een vos tegen!
  3. Kou is goed: ook doet het slapen in de kou een mens zeer goed. Zorg er natuurlijk wel voor dat je warm genoeg blijft, zodat je niet onderkoelt raakt.

Wat neem je mee?

Kamperen in de herfst is net wat anders dan kamperen in de zomer. Vandaar dat wij een lijst hebben gemaakt wat je vast en zeker nodig hebt:

Dikke slaapzak

Het is belangrijk dat je lichaam warm genoeg blijft tijdens het slapen. Ga dan voor een slaapzaak die tegen lage temperaturen kan. Bo-Camp biedt een slaapcollectie aan, speciaal voor diegene die (ook) met lagere temperaturen willen kamperen.
Tip: ga je kamperen waar het erg vriest? Ga dan voor de UDA slaapzak. Die houdt je zelfs warm wanneer het -10 °C is.

Kampeer verlichting

In de herfst gaat de zon steeds eerder onder. Verlicht je kampeerplaats dan met de leukste kampeer lampen. Bo-Camp heeft een zeer ruim assortiment aan kampeer verlichting. Van staande lampen, hanglampen tot aan stormlantaarns. Vele lampen hebben zelfs een solar functie. Erg handig als je beperkte oplaadpunten hebt.

 

Isolatie

Zorg goed voor isolerende spullen om jezelf en je spullen droog te houden. Leg dan ook zeker een isolatiemat onder je tent. Kies voor tijdens het slapen voor een isolerende mat of luchtbed.

Dutch oven

Van plan om zelf te koken? Maak dan een heerlijke stoofpot of zelfgemaakt brood boven het kampvuur met de Dutch Oven. Deze gietijzeren pan met deksel zijn speciaal gemaakt om koken, bakken en braden boven een kampvuur.
Leuk weetje: onze collega heeft een heerlijk brood gemaakt in de Dutch Oven!

Kachel

Houd het lekker warm in je tent of caravan met een kachel! Deze voorkomt ook dat je spullen gaan bevriezen. Zorg er wel voor dat er voldoende ventilatie is en volg de handleiding goed op. Circulerende warme lucht zorgt voor droge lucht in de tent. Een straalkachel veroorzaakt weer veel condens.
Tip: kies voor een oscillerende kachel. Deze zorgt voor een goede luchtverdeling. Ook wordt de warme- of frisse lucht gelijkmatig verspreid.

 


Extra tips voor tijdens het herfst kamperen

  1. In de herfst is de grond vaak veel harder door de kou. Zorg dus voor een zware hamer. Neem ook een stalen pen mee om voor te voren. Aluminium pennen kunnen breken wanneer het koud is.
  2. Blijf warm door met lagen kleding te werken en eventueel thermo-ondergoed.
  3. Blijf warm tijdens het slapen door niet tegen de binnen tent aan te liggen. Kies dan ook voor een wat bredere tent.
  4. Van plan om een kampvuur te maken? Pas dan op voor je (waterdichte)schoenen. Wanneer deze te dicht bij het vuur komen kan de lijmlaag tussen de zolen loslaten. Hierdoor kan de waterdichte functie verloren raken.

 

Kamperen in stijl

Herfst kampeer in stijl met de Industrial collectie en de Urban Outdoor collectie van Bo-Camp. Bij deze collecties is gekeken naar de woontrends van nu. Wanneer je voor de Industrial collectie gaat kies je voor een wat stoerdere stijl. Wat helemaal trending is? Ga voor mat zwart of goud servies en bestek. Ga voor de Urban Outdoor collectie als je van de combinatie van bamboe en grijze aluminium materialen houdt. Ook kenmerken de Urban Outdoor meubels zich aan de beige en grijs tinten en zwart wit motieven. Meer lezen over deze collecties? Lees het dan in deze blog.