De temperaturen zijn na een warme zomer weer gaan dalen, waardoor het tijd wordt om het weer lekker comfortabel te maken in je woning, caravan, (voor)tent of in andere kleine vertrekken. In deze blog lichten we de drie verschillende kachels van Bo-Camp uit.


Elektrische kachels

Bo-Camp heeft twee verschillende elektrische kachels in het assortiment:

Keramische kachel - Oscillerend - 450/900/1500 Watt

Onze bestseller. Een stijlvolle kachel die door de 3 standen en oscillatie functie naar ieders behoefte kan worden ingesteld. Deze kachel beschikt over een thermostaat en werkt op 230 Volt. Door zijn kleine formaat is deze kachel eenvoudig mee te nemen, op te bergen en een kleine ruimte in een korte tijd op te warmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Keramische kachel - Oscillerend - Ventilatiestand - 1000/2000 Watt

Een stijlvolle torenkachel die ook gebruikt kan worden als ventilator. De kachel heeft 3 verschillende standen, namelijk ventilatiestand en verwarmen 1000w en 2000w. Daarnaast kan de keramische kachel ingesteld worden van 10 graden tot en met 35 graden. Door de uiteenlopende warmteregelaar is deze kachel uitermate geschikt voor alle omstandigheden. De kachel wordt geleverd Inclusief afstandsbediening en LCD display met timerfunctie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder hebben deze elektrische kachels onderstaande eigenschappen gemeen:

Keramisch

De verwarmingsplaat bij beide kachels is gemaakt van keramiek, en niet van ijzer. Het grote voordeel van een keramische verwarmingsplaat is dat het element minder heet wordt dan bij een andere soort kachel. Maar, het warmt de ruimte toch snel en gelijkmatig op. Hierdoor is de keramische verwarming zowel energiezuiniger als veiliger dan andere soorten kachels. Vooral met huisdieren of kinderen is een keramische kachel een hele geschikte uitkomst, omdat het gevaar op letsel door het aanraken van de kachel een stuk minder is.

Oscillerend

Beide kachels hebben een oscillerende functie. Maar wat betekent ‘oscilleren’ nu eigenlijk? Oscilleren is het heen en weer bewegen rond een vast punt. De kachels kunnen dus draaien. Het grote voordeel van deze functie is dat de ruimte sneller verwarmt wordt.

Veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk voorop daarom beschikken de kachels over een oververhittingsbeveiliging, waardoor de kachel automatisch uitschakelt als er een te hoge temperatuur is bereikt. Daarnaast zijn ze ook voorzien van omvalbeveiliging, zodra de onderkant van de kachel loskomt van de grond schakelt hij zichzelf meteen uit. Dit geeft de vrijheid om de kachel aan te laten staan als je ergens anders mee bezig bent.

Houtkachel

Naast twee elektrische kachels heeft Bo-Camp ook een houtkachel in het assortiment:

Urban Outdoor collection - Houtkachel - Falconwood - Met vonkvanger

Een sfeervolle houtkachel met een unieke uitstraling uit de Urban Outdoor collectie. Deze houtkachel geeft jouw plek niet alleen een gezellige uitstraling, maar beschikt ook over een aantal mooie voordelen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vonkvanger

Deze authentieke houtkachel beschikt over een deelbare schoorsteen met een vonkenvanger. Dit voorkomt dat vonken rondvliegen en is hierdoor dan ook vele malen veiliger dan een kachel met open vuur. Daarnaast kan deze kachel gebruikt worden onder een luifel, met de schoorsteen naar buiten gericht.

Kookkachel

Een ander groot voordeel is dat de houtkachel voorzien is van een kookplaatje. Hierdoor kan er ook water of eten gekookt worden op de kachel. Zo kan deze kachel tegelijkertijd gebruikt worden als verwarming en als kookkachel.