Kamperen ouderwets? Zeker niet! Kamperen leeft juist als nooit tevoren. Wist je dat er in Nederland in twee jaar tijd alleen al ruim één miljoen kampeerders zijn bijgekomen? Je kunt dus wel zeggen dat een kampeervakantie erg populair is geworden. Wil jij ook gaan kamperen of kampeer jij al jaren? Wij hebben in deze blog de kampeertrends voor 2022 voor jou onder elkaar gezet:

#1 Kamperen in eigen land

Door de coronamaatregelen hebben veel Nederlanders er afgelopen jaar voornamelijk voor gekozen om te kamperen binnen de landsgrenzen. Ook in 2022 lijkt deze trend voor te zetten. Hierbij speelt de onzekerheid een rol: hoe ziet de wereld er over een paar maanden uit? Ook door deze maatregelen zijn Nederlanders hun eigen land gaan verkennen en kwamen ze de mooiste plekjes tegen!

#2 Stijlvol kamperen

De woontrends zie je steeds meer terug op de camping. De trends worden van binnen naar buiten gehaald. We zien steeds meer luxere en stijlvollere spullen voor tijdens het kamperen en steeds minder traditionele serviezen en kampeermeubels. Zo komen ook natuurlijke en duurzame materialen steeds meer aan bod. Deze producten gaan langere mee en hebben een luxe uitstraling. Ook zijn mensen meer op zoek naar kampeermeubels die naast de camping, ook in de tuin of in huis gebruikt kunnen worden!

De producten van de Urban Outdoor collectie en de Industrial collectie van Bo-Camp zijn hier ook een voorbeeld van. In deze collectie worden de woontrends verwerkt in de kampeermeubels en accessoires. Kies voor de Urban Outdoor collectie als je van licht grijze en beige tinten houdt in combinatie met bamboe. Houdt je meer van een stoere en robuuste look? Neem dan een kijkje in de Industrial collectie. Hier wordt gebruikt gemaakt van zwarte stalen frames in combinatie met de kleuren groen en clay!

   

Het is met name onder de jongere kampeerders belangrijk om je kampeerplek ‘Instagram ready’ te maken. Zo wordt de kampeerplek mooi aangekleed met mooie chill matten, relaxstoelen en een tafel met goudkleurig bestek en zwart servies. S’avonds wordt dit nog afgemaakt met stijlvolle lichtsnoeren en een mooie tafellamp. Kampeerspullen zijn dus niet alleen functioneel maar kunnen dus ook heel stijlvol zijn!

Benieuwd naar onze Instagam? Check het hier!

#3 Off grid

Wil je duurzaam kamperen? Ga dan Off Grid! Dit houdt in je dat je zonder aangesloten te zijn op gas, elektriciteit of water gaat kamperen. Dit bijvoorbeeld om duurzamer te zijn en om meer te willen genieten van de natuur.

Zo is de Off grid kampeerder niet beperkt tot campings, maar kunnen deze ook overnachten op camperplekken op jachthavens of ergens diep in een bos. Zo zijn er veel kampeerspullen die handig zijn bij het off grid kamperen, zoals solar lampen, een draagbaar toilet en een camping douche.

Tip: in deze blog geven wij aan wat je nodig hebt voor het kamperen!

#4 Van life

Veel jongere kampeerders doen aan ‘vanlife’. Tik dit woordje in op instragram en je hebt miljoenen hits! Vanlife staat voor: van=busje, life=leven. Het is erg hip onder deze doelgroep om in een zelfgebouwd busje off-grid te reizen (zoals net hierboven geschreven). Deze busjes zien er dan ook vaak stijlvol uit en zijn zo ingericht om lang maar ook duurzamer te reizen.

        

#5 Elektrische campers

In tegenstelling tot off grid kamperen, zijn elektrische campers upcoming. Elektrische auto’s worden nu door een steeds groter deel van de automobilisten gebruikt. Ook de accu’s worden steeds beter en kunnen langer mee. Sinds 2021 komen er ook steeds beter elektrische campers op de markt! Zo kan er wel 200 tot 300 km gereden worden, wat dus voldoende is voor een slow roadtrip. Ook zijn er al gasloze caravans op de markt. Zo heeft deze een kookplaats op inductie, een airco die door warmtepomptechniek als verwarming kan worden gebruikt en een compressorkoelkast.

Tip: heb je een caravan zonder gasinstallatie, kijk naar onze uitgebreide collectie inductie kookpannen.

Heb jij nu helemaal zin gekregen in kamperen? Check dan hier onze webshop met kampeer artikelen met de laatste trends!