Kamperen is in de corona periode erg in trek geweest. In 2023 blijven kampeer vakanties nog steeds erg populair. Wil jij dit jaar ook gaan kamperen of kampeer jij al jaren? In deze blog delen we de kampeertrends van 2023! Lees snel verder.

#1 Kamperen blijft populair

Het aantal kampeerders in Nederland groeide door de corona pandemie naar 4 miljoen! Wist je dat het zoekgedrag met de zoekwoorden ‘kamperen’ en ‘camping’ afgelopen jaar is vervijfvoudigd? Het vakantie houden in eigen land, meer in de natuur zijn: dit blijft in 2023 nog steeds populair. 

Door de populariteit naar kamperen zorgt dit wel voor drukte in de hoogseizoenen en helaas ook hogere prijzen. Vroeg boeken is dus dan ook zeker aan te raden.

 


#2 Energieverbruik op de camping

De energierekeningen vlogen het afgelopen jaren de pan uit. Het energieverbruik op de camping gaat dus ook zeker een rol spelen in 2023. Zo geven veel kampeerders aan dat ze het liefst betalen naar hun eigen energieverbruik. Hierdoor is inzichtelijk wat het eigen verbruik is en betaal je niet onnodig meer. Echter is dit voor camping wel een uitdaging. Dit vergt namelijk weer investeringen op het kampeerterrein. Campings hebben ook steeds meer vraag naar zonnepanalen, zonneboilers en andere energie neutrale oplossingen. 


#3 Duurzaam kamperen

Duurzaamheid: een onderwerp waar de gehele wereld al mee bezig is. Duurzaam kamperen speelt dus ook een steeds grotere rol. Er wordt steeds meer gekeken naar milieuvriendelijke en herbruikbare materialen- en stoffen. 


Kampeerspullen krijgen ook steeds vaker een tweede leven en worden als tweedehands verkocht. Ook zijn kleine zonnepanelen steeds meer in trek onder de duurzame kampeerders. Wat ook erg in trek is onder de duurzame kampeer.

#4 Kamperen in stijl

Kamperen met traditionele kampeermeubels? De afgelopen jaren wordt er steeds meer gekeken naar de woontrends en worden deze vertaald naar stijlvolle en toch praktische kampeermeubels! Zo worden de trends van binnen naar buiten gehaald.

Mensen zijn zich steeds meer bewust van duurzaamheid. Kampeermeubels alleen gebruiken tijdens het kamperen? Dat is verleden tijd! Zo worden de kampeer producten van Bo-Camp naast de camping, ook in de tuin, op het balkon of in huis gebruikt. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de meubels.

Met de Bo-Camp collecties Urban Outdoor, Industrial en Pastel worden de woontrends verwerkt in de kampeermeubels en accessoires. Kies voor de Urban Outdoor collectie als je van licht grijze en beige tinten houdt in combinatie met bamboe. Houdt je meer van een stoere en robuuste look? Neem dan een kijkje in de Industrial collectie. Hier wordt gebruikt gemaakt van zwarte stalen frames in combinatie met de kleuren groen, donker blauw en clay!

In 2023 wordt de nieuwe Pastel collectie geïntroduceerd. Met de lichte pastel tinten en het witte hout-look gebruik wordt er weer een hele andere stijl neergezet. Perfect voor op het balkon of in de tuin.


     

#5 Elektrische campers


Elektrische campers kwamen de afgelopen jaren langzaam in opgang, maar worden nu steeds populairder onder de kampeerders. 
De accu’s worden steeds beter waardoor de actieradius langer wordt. Dit betekent echter wel dat de accu’s en daardoor ook de campers zwaarder worden. Hierdoor wordt het gewichtslimiet van het B-rijbewijs van 3.500 kilo vrij gemakkelijk overschreden. Gelukkig is er op Europees niveau een verzoek ingediend door de NKC, ECF (European Caravan Federation) en FICC (Federation Internationale de Camping et de Caravanning) om het gewichtslimiet naar 4.250 te verhogen.

Koken in je elektrische camper? Dan heeft deze vast een zeker een inductie kookplaat. Tip: maak gebruik van de inductie kookpannen of fluitketels van Bo-Camp!

 

Heb jij nu helemaal zin gekregen in kamperen? Check dan hier ons assortiment met de laatste kampeertrends!